Monday, October 4, 2010

Κάποιος που καταλάβει που πολιτικά να μου εξηγήσει παρακαλώ

Εδιάβαζα κάτι online καφκάες που εκάμναν κάτι συμμαθητές μου στο facebook τζαι επροσπάθησα να συζητήσω με 2 Κυπραίους δαπάνω τζαι εκατάλαβα ότι εν μεγάλο δώρο το ότι μπορώ να ζω χωρίς να ακούω για τούτα ούλλη μέρα γιαυτό τζαι δεν θα ανοίξω ξανά έτσι συζητήσεις με κανένα Κυπραίο δαπάνω.

Αλλά τωρά σκέφτουμε ότι είμαι 21 χρονών και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πράματα που άλλοι τα θεωρούν βασικά. Δεν έχω ακόμα αποφασίσει σε ποια παράταξη θέλω να ανήκω, δεν κατέχω που πολιτική, δεν πολλοξέρω τα επίκερα, δεν κατέχω πολλά που νεότερη ιστορία. Τζαι με όσους εμίλησα λαλούν μου κουβέντες του αέρα. Τζαι επειδή εν με πείθουν λαλούν μου ότι είμαι βλάκας. Τζαι νευριάζω, τζαι μαλλώνουμε. Ίσως να έπρεπε να ασχολούμαι παραπάνω μα τα κοινά αλλά εν μπορώ γιατί είμαι απογοητευμένος τζαι κάποια πράματα δεν μπορώ να τα καταλάβω.

Θα γράψω περιληπτικά μερικές από τις απορίες μου. Ας μου εξηγήσει κάποιος παρακαλώ πολύ:

1. Γιατί νεκατώνουν τες ομάδες ποδοσφαίρου στα πολιτικά?

2. Γιατί εν 2010 τζαι ακόμα μαλλώνουν για το Γρίβα τζαι το Μακάριο τζαι για το παρελθόν. Έσιει τόσα προβλήματα η Κύπρος (σύστημα υγείας/παιδείας, νοοτροπία κλπ κλπ κλπ) τζαι ούλλοι μάχουντε να έβρουν ποιος φταίει για το παρελθόν. Γιατί?

3. Έγινε πόλεμος τζαι εχάσαμε! Δεν μπορούμε να έχουμε το πάνω χέρι. Ναι, δυστυχώς εν άδικη η ζωή! Νιώθω ότι λίγοι συμμερίζονται την άποψη μου.

4. Γιατί ούλλος ο απλός λαός έσιει τα με τους Τούρκους τζαι ελάχιστοι με τους άλλους κατακτητές που είχαμε? Με τους Τούρκους εν πατριώτες, αλλά βουρούν τους Εγγλέζους να αγοράσουν ούλλη την Κύπρο σε ακίνητα. Όμως Εγγλέζοι ήταν κακοί, γι’ αυτό εθκιώξαμεν τους τζαι «εφύαν».

5. Γιατί τα ποιο αστοιχείωτα βλήματα που απλά φορούν μια φανέλα με ένα αετό που σχίζει την τουρκική σημαία εν οι πραγματικοί Έλληνες? Τι σημαίνει τούτος ο όρος?

6. Πώς γίνεται ένας πλυθησμός κάτω που εκατομμύριο να τσακώνεται τόσο πολλά? Τζαι ειδικά οι μιτσιοί, που εν εζήσαμεν τίποτε. Η γιαγιά μου που εν 80 χρονών τζαι έχασε το σπίτι της τζαι ούλλη την περιουσία της, εσυμβιβάστηκε, έφτιαξε τη ζωή της ποδά, σιέρεται ότι έσχει τζαι πάντα λαλεί μου: "Ήταν προδομένα ούλλα γιε μου. Που ήμασταν μιτσιοί μια χαρά εζούσαμε με τους Τούρκους. Έτσι μας θέλουν να είμαστε, έτσι μας εκάμαν οι μεγάλοι". Οι 20χρονοι συμμαθητές μου όμως δηλώνουν προσφυγές, δεν ξεχνουν και αγωνίζονται. Η γιαγιά μου ενα δημοτικό έφκαλεν τζαι κάμνει μου παραπάνω λογική που τους σπουδασμένους.

7. Λαλούν, οι άγιοι αδελφοί ημών, ότι δεν μπορούν να ζήσουν οι χριστιανοί με τους μουσουλμάνους. Αλλά ο χριστιανισμός λαλεί αγαπάτε αλλήλους. Επίσης στο εξωτερικό μια χαρά ζουν οι άνθρωποι με διάφορες θρησκείες.

8. Ποττέ δεν μας αρέσκει ο πρόεδρος. Μόλις φκάλουμεν άλλο πετούμε που τη χαρά μας. Αλλά στους 6 μήνες ούτε τζίνος εν καλος τελικά. Εγώ στα κοπέλλια σήμερα είπα ότι εν μου φένεται κανένας πολιτικός μας εντάξει γι’αυτό ψηφίζω τζίνο που αντιπαθώ πιο λίγο τζαι είπαν με αγράμματο.



Εν κατέχω που τούτα όμως δικαιούμε μιαν άποψη. Η απάντηση που έχω για ποιο πάνω είναι "επειδή είμαστε βλάκες". Αν είναι δυνατόν μωρά 15-20 χρονών να δέρνουνται, να μαλλώνουν για τούτα. Όμως κατά τα άλλα το γιαλί καρέρα που εν πιο φτηνό που τα κατεχώμενα εν οκ. Αλλά πάνω από όλα είμαστε Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί, άσχετον αν δεν ξέρουν καν ποιος εν ο Πλάτωνας ή αν δεν ξέρουν να βάλουν το σταυρό τους. Εν είμαι θρήσκος αλλά επειδή υπήρξα θρήσκος ξέρω τα καλά τζίνα τα παραμύθκια. Τέλοσπάντων, νευριάζω να πιάνω έτσι κουβέντες γιατί εν έχουν τέλος ούτε απάντηση.

Ο λόγος που τα γράφω εν επειδή είχα 2 κουβέντες με 2 Κυπραίους δαπάνω τζαι απογοητεύτηκα γιατί κανένας δεν ξέρει τι λαλεί αλλά ούλλοι μιλούν τζαι λαλούν τζίνα που τους εμάθαν. Τζαι κάμνουν ούλλοι βλακείες! Αν είναι δυνατόν να μου λαλεί ο συμμαθητής μου που σπουδάζει Μάντσεστερ ότι εδέραν κάτι αριστερούς κυπραίους τζαι να σιέρεται. Τζαι να μεν μπορώ να τον πείσω ότι ο καθένας δικαιούται την άποψη του. Γιατί εν τόσο τούβλα? Τι τους εκάμαν?

Μεταξύ μας εν μπορούμε να τα έβρουμε τζαι μαχούμαστε να τα έβρουμε με άλλους. Αλλά, ιστορικά, πότε τα ήβραμε? Ξεροτζέφαλη ράτσα. Τζαι εμένα ούλλοι φαίνουντε μου ίδιοι. Οι μεν εν δεξιοί και οι δε εν δεξιοί με κόκκινα.

Έχουμε δημοκρατία. Ψηφίζουμεν τζαι κάμνουμεν. Εν γίνεται να εν ούλλοι ικανοποιημένοι. Ούλλοι έχουν την άποψη τους. Αλλά πάλε εν το κατέχω το αντικείμενο. Πείτε μου κάποιος. Εν πελλάρες που λαλώ?

Τζαι δεν μπορεί ένας μιτσής τόπος που ούλλοι μάχουνται να έβρουν ένα κουμπάρο να κανονιστούν να δουλέψει σωστά. Πριν έρτω Αμερική εγνώρισα ένα Λέκτορα Φιλοσοφίας χωρκανό μου που έλειπε πάρα πολλά χρόνια εξωτερικό. Εδίδαξε σε πανεπιστήμια Αγγλίας, Γερμανίας, Γαλλίας και Ελλάδας. Ο άνθρωπος εν μέντορας. Επεθύμησε τον τόπο του τζαι θέλει να εγκατασταθεί μόνιμα Κύπρο τζαι δεν μπορεί να διδάξει σε κανένα πανεπιστήμιο στην Κύπρο γιατί εν έσιει κύκλο. Τζαι μάσιεται να έβρει κανένα μέσο πέρκι μπει φωτογράφος σε ένα υπουργείο που ανοίχτηκε θέση.

Πραγμάτικα θέλω να βοηθήσω αν μπορώ αλλά όσες εφημερίδες τζαι αν διαβάσω, με όσους τζαι αν μιλήσω εν με βοηθούν. Διαφωτίστε με κάποιος σας παρακαλώ. Τι γίνεται με την πολιτική σκηνή τούντου τόπου?

3 comments:

αλκοολικός said...

1. για τον ίδιο λόγο που μπλέκουνται τζαι οι πολυεθνικές τζαι οι εταιρίες.
πέρα που τούτο ο φανατισμός εν αισθητός, τζαι στες πολιτικές παρατάξεις, τζαι στες μάππες, για κάτι το ίδιο ανούσιο. Ποίος εννα ηγηθεί των άλλων ομάδων, ποιος εννά σχει την εξουσία σε τούντο παναίρι που ονομάζουσιν κράτος κυβέρνηση, όπως θέλεις πε το. Τα αρνία εν αρνία. Τυφλοί ποτζί, τυφλοί ποδά.


2.οι επιπτώσεις του εθνικισμού τζαι παράλληλα της παιδείας, αφού τούτη εν η βάση του εκπαιδευτικού συστήματος. να προάγει το έθνος τζαι τα πατριωτικά ιδεώδη. η νοοτροπία του διαχωρισμού, εμείς-εσείς. άμα η υπόσταση σου εξαρτίεται που την ιστορία κάποιων, καταντάς τζαι σύ να ζείς στην ιστορία φαντάζουμαι.


3. οι μόνοι που εχάσαν εν τζίνοι που επεθάναν.
4.επικαιρότητα χαχαχα.
μα τζαι τις κύπρου επιβλήθηκε της τζαι η μακεδονική δυναστεία. γιατι εν τα χουμε τζαι με τζίνους?

5. η περηφάνια φκαίνει που το πόσο μισάς τους "άλλους¨"

6. πώς γίνεται ένα τόσο νησί να έσχιη τόσους στρατούς κατοχής. μέτρα προσεκτικά.

7. βλέπε, διαχωρισμός μάππας, φανατισμός, κτλ.

8. συνιστώ αποχή

Aceras Anthropophorum said...

Λαλείς ότι εν καταλάβεις τζιαι εσιώνοσες τα τζιειαμαί ούλλα με μεγάλη σοφία τζιαι ταπεινότητα. Τι θέλεις να σου εξηγήσει κάποιος άλλος που τη στιγμή που στα 21 σου εκατάλαβες την ουσία; Το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι ότι με τα ίδια εργαλεία που έκρινες αυτά που ξέρεις να μάθεις τζιαι να κρίνεις αυτά που δεν ξέρεις. Τζιαι να προσέχεις να μεν γινείς σαν τους ενταγμένους που κρίνεις επειδή εσύ είσαι ανέντακτος. Nα μείνεις έτσι καθαρός. Έτσι, σαν http://sirmastocomputer.blogspot.com/

Nasos said...

νομιζω οτι εχεις μια σοφια που λειπει κατα κορον εδω κατω στην νησο. διοτι το μονο που εχει απομεινει ειναι το μοτο: σαν την κυπρο εν εσσιει αλλα με την αρνητικη εννοια φοβαμαι

Post a Comment