Monday, April 27, 2009

Α ναι, έχω και blog!

Ο Απρίλης δεν είσιε λάθος! Έκαμα ένα εκατομμύριο πράματα, επήα σε ένα κάρο τόπους και εγνώρισα και ενδιαφέροντα άτομα. Βαρκούμε να τα γράψω τωρά...

Monday, April 6, 2009

Έρωτας ήταν θαρρώ…

Καλοκαίρι του 2006. Πάω ένα ταξίδι τζαι γνωρίζω την Χ. Σεξουάλας τζαι καλά εγώ,ετραγουδούσα, ετραγουδούσε, έν έθελε τζαι πολλά για να με ερωτευτεί. Εγώ ο ηλίθιος όμως έθελα άλλην τζαι εν της έδωκα σημασία με μιαν πρόφαση που εν θυμούμαι καν. Έτσι ήμουν με την άλλη για κανένα μήνα τζαι μετά εχωρίσαμε λόγο απόστασης. Καλά ως δαμέ αλλά έλα που μετά αναγκαστικά έβλεπα την άλλην λόγο του συγκροτήματος?
Χωρίς να το καταλάβω άρκεψα να την ερωτεύκουμε τζαι εγώ. Παράξενα όμορφη με σπάνιο χαρακτήρα τζαι μαγευτική φωνή. Τον ίδιο τζαιρόν όμως εκολλήσαμε τζαι με τον ευτραφή ο οποίος ήταν φούλ ερωτευμένος με το πρόσωπο. Άρα αν τζαι ήξερα ότι τζίνη ήθελεν με ακόμα,έκαμα πίσω.
Πολλές σχέσεις τζαι κοινές εμφανίσεις μετά εθέλαμεν ακόμα ο ένας τον άλλο τζαι εξέραμεν το. Αλλά εγώ ο γκράντε εγωίσταρος τζαι έχοντας αδυναμία στον ευτραφή εν κάμω κανένα βήμα που φόβο βασικά άμπα τζαι χάσω τον τζίνον που παρέα μου (κάτι που μάλλον εν θα εγίνετουν ένιγουεϊ.). Άρα ερκούμαστε σε μια φάση που κάμει τζίνη σοβαρή σχέση τζαι εγώ που εμαλακίζουμουν με την κάθε άσχετη μινίσκω χάσκοντας.
Όσον παλαβόν τζαι να ακούεται τζίνη λαλεί στον φίλο της ότι όταν χωρίσουν εννά κάμει σχέση μαζί μου τζαί ότι είμαι ο τέλειος άντρας για τζίνην. Σε κάποια φάση σταματούμε να μιλούμε, είμαστε ψιλομαλλωμένοι ώσπου με πλησιάζει μια που τις φίλες της (y).
Μίλουμε με την φίλη της τζαι βρεθούμαστε συχνά. Ρωτώ την Χ αν υπήρχε περίπτωση να ήμασταν ποτέ μαζί τζαι απαντά αρνητικά. Εμένα έν μου αρέσκει ιδιαίτερα η Υ αλλά περνώ καλά μαζί της τζαι έτσι μια μέρα φιλιούμαστε. Εν το επιδίωξα για να είμαι ειλικρινής αλλά έγινε. Είπεν μου ότι εμίλησε με την X τζαι ότι εν είχε πρόβλημα να κάμουμε σχέση. Εγώ για να μεν φανώ τέλεια μαλάκας τζαι ενώ επίστευκα ότι ετέλειωσε η φάση με την Χ, κάμω σχέση μαζί με την Υ αν τζαι είπα της ότι εγώ αγαπούσα την X τζαι ήμουν μαζί της για 2-3 εβδομάδες ενώ εν είχα δει την Χ για πολύ καιρό. Την επομένη που ολοκληρώσαμε με την Υ βλέπω μπροστά μου την X με το φίλο της. Πίανουν με οι θκιαόλοι τζαι λαλώ της Υ να χωρίσουμε. Άρα η κατάσταση έγινε μια μάτσα σκατά. Λαλώ της X ότι αγαπώ την,ξιτιμάζει με ( τζαι με το δίκιο της). Τζαι το κερασάκι στην τούρτα, πιάνει με ο φίλος της να με απειλήσει για να σταματήσω να της μιλώ.
Έτσι τζαι κάμω γιατί εν είχα τζαι το δικαίωμα after all. Μέτα που τζαιρό ξαναμιλούμε με την X αλλά εν πληγωμένη τζαι εν happy με την νερόβραστη της σχέση ενώ εγώ κρούζω που κάτω που κάτω. Ενώ λοιπόν εγώ ενόμιζα ότι ο φίλος της ήταν ένα πολλά καλό παιδί μαθαίνω ότι εν ένας μαλάκας που έν έχει φίλους γιατί εκμεταλεύκετε τα πάντα τζαι τους πάντες. Εν υπεύθυνος για τις υπηρεσίες μες το στρατό τζαι κάμει τους ούλλους την ζωή τους μαύρη. Βασικά ένας φίλος μου (Z) ήταν μαζί του στρατό τζαι ελάλεν μου ιστορίες απίστευτες. Για αυτό λοιπόν τζαι εγώ παίρνω ξανά το θάρρος για να πω της X πως νιώθω.
Λαλώ τζαι εγώ αποκλείετε να τα ξέρει τούτα ούλλα για τον φίλο της τζαι να είναι μαζί ακόμα. Που τη στιγμή που μου είπεν ο Z ότι έπιανεν τον η μετάθεση τζαι ήταν να της εμίλαν ο ίδιος εγώ αρκέστηκα στο να της πώ ότι ένα μάθει κάτι για τον φίλο της που εν θα της αρέσει. Τζίνη λαλεί μου πως αν νομίζω πως εν στον κακό τον δρόμο να την βοηθήσω. Είπα της όμως να κάμει υπομονή για να της πεί κάποιος που ένα την πείσει τζαι να μεν πει τίποτε του φίλου της ώσπου να μάθει. Εν το έκαμεν όμως. Πάει μαθαίνει τα ούλλα (ήξερεν τα ήδη τζαι ενευρίασεν που ανακατώθηκα εγώ στη ζωή της, τζαι με ποίο δικαίωμα τάχα ενώ η ίδια μου είπε να τη βοηθήσω αν ήξερα κάτι που έπρεπε να μάθει), έτσι λαλεί τα ούλλα στον φίλο της ο οποίος πάει στον Ζ, απειλεί τον να μεν πεί τίποτε γιατί ένα τον καταστρέψει έτσι ο Ζ αρνείται ότι μου είπεν οτιδήποτε γιατί ήταν να κάτσει πάνω. Άρα εγώ χωρίς το στήριγμα του Ζ εν μπορώ να πω τίποτε, ξιτιμάζει με η Χ, τζαι πιάνει με ο φίλος της τηλ για να με απειλήσει ξανά τζαι να με μειώσει μιας τζαι εγώ εν εμπορούσα να πω τίποτε γιατί ένα εκατέστρεφα τον Ζ.
Τωρά πλέον ετελειώσαν ούλλα τζαι κλαίω την μοίρα μου. Καλά να πάθω. Τελικά είμαι πολλά ηλίθιος. Έχασα την μόνη κοπελούα που ήθελα πραγματικά. Τζαι με τον πιο ηλίθιο τρόπο. Το μόνο που μπορώ να κάμω τωρά είναι να αφήκω πίσω μου τούντην ιστορία τζαι να προχωρήσω πάρακατω με την ελπίδα ότι αν μου ξαναδοθεί η ευκαιρία να γνωρίσω έτσι γυναίκα εν θα τα ξανακάμω πίττες.

Saturday, April 4, 2009

Γονείς

Νομίζω επαρατράβηξε η κουβέντα με την μάνα μου (κυβέρνιση,τσάρος,ss,στάλιν κτλπ). Με τον πατέρα είχαν παντα τζινη τη συμφωνία που λαλεί άμαν μιλώ εγώ εσύ σκάζεις τζαι υποστηρίζεις με για να μεν νομίσουν οι μιτσιοί ότι μπορεί να κάμω λάθος,να μας πάρουν χαπάρι τζαι μετά να μας κάμουν ότι θέλουν.
Τωρά τελευταία όμως μετά τζαι την πολυπόθητη ενηλικίωση μου αρκέψαν να τα χάνουν λίο γιατί εκαταλάβαν ότι εν περνούν πιόν οι φωνές τζαι οι απειλές(λαλεί σου τούτος έπιαν αυτοκίνητο τζαι εγώ μιλώ του σαν να τζαι εν μωρό κομα(εξάλλου όπως λαλεί τζαι ενας φίλος εν με το αυτοκίνητο που έρκεται η ενηλικίωση)) Έτσι αρκέφκουν τζαι μαλώνουν μετάξι τους γιατί η μανα μου νομίζει ότι είναι σωστή σε ότι πει (πιστεύκει ότι είναι εξαίρετη μητέρα,γιατρός,δασκάλα,ψυχολόγος κτλπ) τζαι πάντα έκαμε ότι έθελεν τον πατέρα ενώ τον πατέρα μέσα-μέσα πιάννουν τον οι παλλικαρκές του (εγώ είμαι ο άντρας του σπιτιού κτλπ.).
Κάμουν όμως κάποτε κάτι πράματα ρε κουμπάρε που εν μπορώ να τα καταλάβω. Για παράδειγμα εχτές το μαυρούιν ηταν να τραγουδήσει τζαι ήθελε μικρόφωνο. Έτσι, επιαν με τηλ να του δώκω το δικό μου. Εγώ όμως είχα μαθημα τζαι είπα του να περάσει να το πιάσει που σπίτι ενώ εγώ εν θα ήμουν τζιαμέ. Μετά που κανένα δίωρο πίανει με τηλ χασκογελώντας τζαι λαλεί μου ότι η κυβέρνηση εκατηγόραν με μπροστά του ότι τζαι καλά είμαι ανεύθυνος τζαι εν ξέρω να κανονίζω τις δουλειές μου τζαι ξέρω γω. Που είδε τωρά την ανευθυνότητα στο ότι εδάνισα το μικρόφωνο στο μαυρουιν εν εκατάλαβα αλλά εν είναι η πρώτη φορα που μου είπαν ότι η κυβ. εκατηγορούσεν με έτσι εν έδωκα ιδιαίτερη σημασία αν τζαι κάποτε σκεφτούμε ότι άμαν μιλά έτσι στους φίλους μου που με ξέρουν,στους άλλους τι εννα λαλέι?
Η φάση όμως ήταν ότι που εμιλουσα με την κυβέρνιση μετά τζαι είπα της τι μου είπεν ο μαυρής, εύτεξεν της τζίνος! Εφώναζεν γιατί να μου το πει τζαι ότι προσπαθεί ο φίλος μου να δημιουργήσει ρίξη στην οικογένεια μας,τζαι ότι έννεν καλοί οι φίλοι μου κτλπ.
Τωρά αν δεν είναι τούτο παράνοια τότε τι είναι?

Στερεότυπα

Τελευταία με την ένταξη μας στην Ε.Ε αρκεψαμεν να μιλούμε για ρατσισμό τζαι στερεότυπα. Λαλούμεν ότι τούτα ούλλα εν κακά τζαι ότι πρέπει να μεν κρίνουμε τον άλλο που την εξωτερική του εμφάνιση τζαι που την καταγωγή του. Γίνετε όμως?
Έτσι όπως το βλέπω, μάλλον εκάμαμεν εμείς τα στερεότυπα γιατί μας βολεύκουν. Έχουμε τόσες ανασφάλειες που μας αρέσκει να θεωρούμε τους άλλους κατώτερους για να πείθουμε τον εαυτό μας ότι εμείς είμαστε τέλειοι. Παραδείγματα μπόλικα. Προχθές ήμουν απέναντι που το σχολείο,τζιαμέ που βρεθούμαστεν άμαν σχολάσουμε. Τζε ακούω κάτι μιτσιούς να λαλούν ότι πέρσι εφέραν στο σχολείο μια τ/κύπρια μαθήτρια (κάτι που εγώ εν έξερα) τζαι ότι έφιεν φέτος. Με αφορμή λοιπόν τούντην κουβέντα αρκέψαν κάτι παλλικάρκα να ξιτιμάζουν τους τ/κύπριους τζαι τα συναφή εθνικιστικά. Τελικά η κοπελούα ήταν που το Πακιστάν αλλά εν το εκαταλάβαν τα κοπέλια που την είχαν για συμμαθήτριας ένα χρόνο.
Πολλές φορές πίανω τον εαυτό μου να φκάλλει συμπεράσματα για κάποιον μόνο τζαι μόνο που μιαν κουβέντα που εννα ακούσω για τζίνον! Χωρίς καν να τον δώ. Για παράδειγμα πριν 3 χρόνια ότι έξερα για την Σωτήρα Αμμοχώστου ήταν τα συνηθισμένα: Bob Marley,απολίτιστοι,μοτόρες,κολοκάσι κτλπ. Τωρά έτσι όπως τα έφερεν η τύχη κάμω παρέα σχεδόν μόνο με Σωτηρκάτες τζαι ανακάλυψα ότι η Σωτήρα έχει ανθρώπους με πάρα πολύ ταλέντο στις τέχνες,με αρχές τζαι φιλότιμο που μάλλον εχάθηκεν στις «πολιτισμένες» πόλεις. ( Φυσικά ο Bob Marley,το κολοκάσι τζαι οι μοτόρες είναι σταθερές αξίες στη Σωτήρα ακόμα)
Που την άλλην όμως υπάρχουν άνθρωποι που διατηρούν τα στερεότυπα. Δηλαδή όταν δουλεύκεις στην Αγία Νάπα τζαι γνωρίσεις τους εκλεκτούς του θεού (εβραίοι) τζε παρακολουθήσεις τα νέα καμία φορά για την Παλαιστίνη τότε το μόνο που εν θα σου έρτει στον νου είναι το αγαπάτε αλλήλους. Σπαγγοραμμένοι,ρατσιστές,φιλάργυροι,εγωιστές. Εν μου αρέσκει να τους βάλω ούλους μες το ίδιο καζάνι αλλά οι ίδιοι διατηρούν το στερεότυπο για το λαό τους.
Όπως τζαι να χει στερεότυπα πάντα ένα υπάρχουν γιατί έτσι εν η φύση μας. Κρίνουμε τζαι κρινούμαστε γιατί σκεφτούμαστε. Καλόν όμως θα ήταν κατ εμένα να μεν βιαζούμαστε να κρίνουμε γιατί μετα εννα τους φκάλλουμεν ούλλους σκάρτους,ακόμα τζαι τον εαυτό μας.

A beautiful day

Εχτές η μέρα ήταν καταπληκτική! Ούλλο το απόγευμα εξάπλωνα στην παραλία και ελιάζουμουν. Είσιεν μλονο 2-3 γερούθκια με τες κοτζιακαρούες τους τζαι μια μιτσιά που εμάζεφκε κοχύλια. Επεθύμισα το καλακαίρι. Τα τελευταία χρόνια έγινα πολλά fan του καλοτζαιρκού. Διακοπές, ελευθερία, γενέτζες, θάλασσα, ήλιος, ποτά, αγιάναπα...Αχχχ..Έλπίζω να καταφέρω να το απολαύσω και φέτος. Εννά μας τα χαλάσει λλίο το οικονομικό (πάλε) και η έλλειψη ελευθερίας αλλά άτε, let's hope we'll get by.
Το βράδυ επήαμε για φαϊ σε ένα εστιατόριο δίπλα που το μαχαζούι που έζησα τα παιδικά μου χρόνια. Ήταν πολλα ωραίο feeling. Ο ιδιοκτήτης ακόμα πελλέφκει, κάποια γκαρσόνια εν ακόμα τα ίδια και γενικά ήταν πολλά γνώριμος χώρος. Τούτοι οι ανθρώποι ξέρουν με που τον τζαιρό που ήμουν μισό μέτρο. Περιττό να πω ότι ο μαυρής έκαμε κόμμα με τον ομοχρώματο σερβιτόρο...
Κατά τες 10 επήαμε στο ΡΟSΤΟ (άκου όνομα) να δόύμε τα παιθκιά τα δικά μας που επέζαν. Γνώριμο το πρόγραμμα. Πως και δεν τα εβαρέθηκα πλήρως ακόμα τούντα κομμάτια εν μπορώ να καταλάβω. Επίναμε το κλάσσικ, μπύρα με τζακ. Τελικά αποφάσισα να μεν πιττώσω και εσταμάτησα έγκαιρα. Σε κάποια φάση εφύαμε για να πάμε στο πάρτυ μιας φίλης. Εγώ ετζιμήθηκα μεστο αυτοκίνητο. Εδώ και χρόνια εβαρέθηκα τα πάρτις..ΚΑΝΕΙ! Αφού εν ούλλα τα ίδια! The world needs a change.
Η νύχτα μας ετέλιωσε με ένα γυρούδιν ως το αεροδρόμιο που επήαμε να πάρουμε το χοντρούλλη. Εμιλούσαμε με τον έγχρωμο στην επιστροφή. Εν μπορώ να την καταλάβω. Που τη μια μπόρω, που την άλλη it makes no sense! Αφού περνούμε καλά (επερνούσαμε ένιγουέι). Why should anything else matter? Εν μπορώ να το καταλάβω. Αφού τωρά εν ποδά. Και οκ, υπήρχεν τζίνη η ψύχρα τη δευτέρα και από τους δυο.Στην αρχή εβόλευκε με η δικαιολογία του bad timing αλλα not anymore... Τέλοσπαντων... 

Thursday, April 2, 2009

Preludio

Αλήθεια, επεράσαν κιόλας τρία χρόνια...Έγιναν πολλά μα άλλα τόσα δεν έγιναν ποτέ. Έλα όμως που ο καιρός τωρά δεν περνά με τίποτε..Ένας από τους στόχους μου, όπως και του κάθε ανθρώπου, πιστεύκω, είναι να ανακαλύψω τι είμαι. Μέχρι το καλοκαίρι ένιωθα ότι επήενα τα καλά. Τωρά έχασα το τελείως. Εδοκίμασα να γράφω τις σκεψεις σε χαρτί μπας και με βοηθησει αλλά πάντα τα τετράδια μου εκαταλήγαν στον κάλαθο. Έδωσε μου την ιδέα του blog. So let me introduce myself...